Kontakt    +45 7025 6425

5 timers arbejde skåret ned til 2 minutter med synkroniseringsmodul

Oprettelsen af NemID medarbejdersignaturer er blevet meget lettere i Esbjerg Kommune, som med synkroniseringsmodulet til Signaturcentral både undgår en masse manuelt arbejde og de fejl, der risikerer at følge med.

Esbjerg Komm logo.jpgNår en organisation skal håndtere mange NemID medarbejdersignaturer, kan det mærkes i IT-afdelingen, som skal håndtere oprettelse og vedligehold af de mange signaturer.

For Esbjerg Kommune blev problematikken særligt nærværende, da indførelsen af Fælles Medicinkort (FMK) betød, at behovet for NemID medarbejdersignaturer pludselig steg markant i Esbjerg Kommune.

”De nye FMK-brugere kom ind i en lind strøm, så vi kunne se, at vi ville oparbejde en ret stor pukkel, hvis vi skulle fortsætte med at oprette signaturerne semi-manuelt som hidtil. Jeg har en kollega, som talte op, at det krævede 50-55 klik i Signaturcentral og hos Nets at oprette en signatur, så nogle dage kunne hun bruge 5 timer på bare at oprette signaturer,” siger Rete Kirkegård, IT-konsulent i Esbjerg Kommune.

En stor lettelse i arbejdsbyrden

Derfor var kommunen også hurtig til at slå til, da synkroniseringsmodulet til Signaturcentral blev lanceret. Synkroniseringsmodulet integrerer nemlig Signaturcentral direkte med udvalgte webservices hos Nets DanID, så administrationen omkring oprettelser, spærring og udstedelse af strakskoder kan automatiseres.

”Da vi fik synkroniseringsmodulet, tog det pludselig kun et 1-2 minutter at håndtere hele dagens pulje af oprettelser. Så det er klart, at det har været en stor lettelse i den daglige arbejdsbyrde,” fortæller Rete Kirkegård.

”Utrolig nemt at gå til”

Overgangen til at benytte det nye synkroniseringsmodul har været meget enkel.

”Det fungerede, så snart det blev lagt på. Systemet er jo nærmest selvforklarende, så vi fik bare en kort online demo, og så var vi i gang. Det har været utrolig nemt at gå til,” siger Rete Kirkegård, som peger på, at det ikke blot er oprettelsen af signaturer, der er blevet lettere med synkroniseringsmodulet.

”Det er også en stor fordel, at systemet genudsteder en installationskode, hvis brugeren ikke har fået aktiveret sin signatur inden kodens udløbsdato.  Det skulle vi gøre manuelt før, og det lå der også en stor arbejdsbyrde i. FMK-brugere er ikke alle sammen lige erfarne it-brugere, så det er ikke altid, de får installeret i tide,” siger hun.

Også kvaliteten af arbejdet mener Rete Kirkegård har fået et løft.

”Jo flere gange, man skal gøre noget manuelt, desto større risiko er der for at lave fejl. Så jeg tænker også, at kvaliteten er steget i takt med, at vi har fået processerne automatiseret,” siger hun.

Esbjerg Kommune har samlet set 2.800 NemID medarbejdersignaturer at administrere.

Læs mere om synkroniseringsmodulet her.
Udfyld dine kontaktoplysninger så vil vi kontakte dig med mere info om produktet.