Dansk Faktura Børs:
”Vi har fået ufattelig meget for pengene”

Digital signering er blevet et helt afgørende element i den succesfulde forretning, som Dansk Faktura Børs i løbet af få år har opbygget. Signaturgruppen har hjulpet med at implementere NemID, som har strømlinet en salgsproces, der ellers kunne drukne i papirarbejde.
 

Kasper.pngDansk Faktura Børs har haft stor succes med sin markedsplads for fakturaer, hvor man som virksomhed kan sælge sin faktura til højestbydende og få penge på kontoen med det samme i stedet for at afvente en lang betalingsfrist.

Ifølge stifter og partner Kasper Oldby skal en del af forklaringen på succesen findes i den digitalisering af processen, som Dansk Faktura Børs har indført.

”Det er en kompleks proces at sælge en faktura, og da vi startede var der meget manuelt arbejde forbundet med at lave de nødvendige juridiske dokumenter og få dem underskrevet.

Med digital signering er processen blevet meget nemmere for både kunderne og os,” fortæller Kasper Oldby, som mener, at det er nødvendigt, at kunderne oplever processen som enkel og hurtig.

”Det er helt afgørende. De har jo ikke tid til at sidde og underskrive en masse papirer og sende dem frem og tilbage – særligt ikke, når de vil bruge vores service som en vedvarende del af deres likviditetsstyring, som de fleste af vores kunder gør,” siger Kasper Oldby, der også peger på sikkerhed som et vigtigt element.

”I gamle dage skulle vi have fysisk adgang til originaldokumentet, men nu gemmer systemet det automatisk i den relevante auktionsmappe,” fortæller han.
 

Support til fem stjerner

Da Dansk Faktura Børs begyndte at undersøge markedet for leverandører af digital signering, dukkede Signaturgruppens navn hurtigt op.

”Udover at Signaturgruppen kunne levere den PHP-løsning, vi skulle bruge, var det vigtigt for os at føle, at vi havde en etableret, professionel leverandør, som med sikkerhed også ville være der i morgen. Det er måske lidt paradoksalt, når vi selv var nystartede, men fordi det drejede sig om kernen i vores forretning, havde vi brug for den helt rigtige samarbejdspartner,” siger Kasper Oldby.

Selve implementeringen af Signaturgruppens framework, som den digitale signering med NemID er baseret på, forløb hurtigt og smertefrit.

”Jeg synes, vi har fået ufattelig meget produkt for pengene, og Signaturgruppens support har været til fem stjerner. Deres del af systemet har haft en oppetid på 100 procent, og når vi eksempelvis har fået en fejlbesked fra Nets DanID, har Signaturgruppen hurtigt kunne hjælpe os,” siger han.
 

Digital signering er en nødvendighed

Dansk Faktura Børs bruger både digital signering i forbindelse med oprettelse af nye kunder og signering af de transporterklæringer, der skal følge med et salg af en faktura. Den digitale signering er blevet en hjørnesten i forretningen, forklarer Kasper Oldby.

”Vi undgår en masse papirgange, og det betyder, at vi har fået et skalerbart produkt. Det er så centralt for os, at vi betragter muligheden for digital signering som en nødvendighed, når vi kigger på, om vi skal ekspandere til andre lande,” siger han.