Kontakt    +45 7025 6425

Frederikshavn Kommune trækker NemID i
arbejdstøjet

Nu hvor stort set alle Frederikshavn Kommunes medarbejdere alligevel har fået NemID i lommen,
lukker Frederikshavn Kommune op til sit intranet for alle medarbejdergrupper. Dermed får vejmænd, lærere, plejepersonale, pædagoger og andre nu også adgang til elektroniske informationer fra deres arbejdsgiver.

I en tid hvor kommunerne skal spare, forekommer den store NemID investering og udrulning som det offentlige har forestået som en oplagt digitaliseringsmulighed overfor kommunernes egne medarbejdere.

Det har tidligere været meget kostbart og krævet mange ressourcer, at give medarbejderne en sikker hjemmearbejdspladsløsning. Men nu er det billigt og enkelt at anvende den NemID, som medarbejderne alligevel har, til at give adgang til intranet, eller decideret hjemmearbejdsplads og VPN, alt efter behovet hos den enkelte medarbejder.

”Det har været vigtigt for Frederikshavn Kommune at stille alle medarbejdere lige og tilbyde dem adgang til intranettet. Førhen var det kun administrative medarbejdere med netværkslogin der kunne logge på. Alle andre var afskåret fra information fra intranettet”, forklarer Per Guldbæk Kristensen, afdelingsleder i IT support i Frederikshavn Kommune.

Nu kan Frederikshavn Kommune tilbyde alle medarbejdere præcis samme informationsniveau på en sikker måde. Den enkelte medarbejder bruger ganske enkelt det kendte NemID-login og sit nøglekort, præcis som medarbejderen gør til netbank, offentlige hjemmesider og andre hjemmesider. Efter at medarbejderen er logget ind, er indholdet på Frederikshavn Kommunes intranet målrettet ud fra medarbejderens organisatoriske tilknytning, så medarbejderen kun ser relevant indhold.

Nemt for medarbejderen

”Fordelen ved denne løsning er, at det ikke kræver installation eller køb af noget program for den enkelte medarbejder. Og har man ikke NemID, så kan man gratis bestille dette. Frederikshavn Kommune er også lige begyndt at sende lønsedler via e-boks, så alle medarbejdere henter deres lønseddel der”, fortsætter Per Guldbæk Kristensen.

Intranet-platformen hos Frederikshavn Kommune er baseret på Microsoft SharePoint 2010, og løsningen er implementeret af Signaturgruppen.

”Selvom opgaven i dette tilfælde var Microsoft SharePoint, så har vi snart prøvet at svejse NemID fast på de fleste IT-platforme”, siger Morten Storm Petersen, direktør i Signaturgruppen.

”Vi oplever at der er rigtig mange der kigger denne vej nu, især når de kommer til at regne på, hvad de betaler for deres eksisterende to-faktor sikkerhedsløsning til hjemmearbejdspladser i dag.”

Med valget af NemID som login-løsning til intranettet er Frederikshavn Kommune i front med at udnytte de nye muligheder, der er opstået med NemID. På længere sigt giver den sikre adgang til intranettet kommunen en række yderligere muligheder for digitalisering af medarbejderne. Udover sikker adgang til intranet og enkel opgradering til en decideret hjemmearbejdspladsløsning, understøtter NemID nemlig også digital signering af dokumenter og formularer til videre elektronisk bearbejdning i kommunen.
Udfyld dine kontaktoplysninger så vil vi kontakte dig med mere info om produktet.