Kontakt    +45 7025 6425

Kalundborg får sikker adgang til FMK for private aktører

Private aktører på plejeområdet skal have adgang til Fælles Medicinkort, og det kræver en kommunal medarbejdersignatur. Kalundborg Kommune bruger Signaturgruppens Identity Bridge til at sikre, at de eksterne ikke får adgang til andet end FMK med deres signatur.

Kalundborg_logo.jpgMed udrulningen af Fælles Medicinkort (FMK) til aktører på det private plejeområde, stod Kalundborg Kommune med den udfordring, at en række ansatte i private virksomheder skulle forsynes med adgang til FMK for at kunne udføre deres arbejde. At udstede medarbejdersigna­tu­­rer til eksterne folk giver dog visse sikkerhedsudfordringer.

 ”Når vi udsteder en medarbejdersignatur til en ekstern, giver vi jo potentielt mulighed for, at vedkommende kan gøre en række ting på vegne af kommunen, som vi ikke ønsker. Derfor ville vi have adgangen begrænset, så vi gik til Signaturgruppen for at høre, hvordan vi kunne løse det,” fortæller Claes Jensen, team-koordinator i Digitalisering og IT i Kalundborg Kommune.

Rettighedsstyring for eksterne

Kalundborg Kommune brugte allerede Signaturgruppens Signaturcentral til administration af medarbejdersignaturerne og Signaturgruppens Identity Bridge til at give adgang til bl.a. Citrix og intranet. I forhold til integration med Kalundborgs EOJ-løsning etablerede Signaturgruppen en server-til-server integration.

”Det betyder, at de eksterne brugere nu kan logge på vores omsorgssystem KMD Care og få den adgang til FMK, som de har brug for, men heller ikke mere end det,” siger Claes Jensen.

Også på udvidelsen af Identity Bridge-løsningen er samarbejdet med Signaturgruppen ifølge Claes Jensen forløbet godt.

”Vi skulle lige finde ud af, hvordan vi lavpraktisk håndterede det, men derefter er det forløbet gnidningsfrit. Vi hører ikke noget til løsningen i hverdagen, og det er jo et tegn på, at det virker,” siger han.

Brandvæsenet er de næste

Det næste område, som kommer til at gøre brug af funktionaliteten i Identity Bridge er brandvæsenet, idet Kalundborg Kommune er administrationskommune for det nye Vestsjællands Brandvæsen.

”De kommer dog til at logge på vores systemer med en medarbejdersignatur, der knytter sig til brandvæsenets eget CVR-nummer, så det giver ikke de samme sikkerhedsmæssige udfordringer,” siger Claes Jensen.
Udfyld dine kontaktoplysninger så vil vi kontakte dig med mere info om produktet.