Kontakt    +45 7025 6425

Sundhedsstyrelsen har fuld kontrol over certifikater med egen CA

Sundhedsstyrelsen valgte i samarbejde Signaturgruppen at bygge sin egen CA, da de skulle bruge en ny løsning til at håndtere certifikater til udenlandske brugere. ”Vi har fået en løsning målrettet vores behov, og processen har været smidig og effektiv,” siger IT-projektleder Sune Maaholm.

Sune Maaholm.jpgPå Sundhedsstyrelsens adgangssikrede ekstranet DKMAnet kan både danske og udenlandske brugere sende og modtage information om lægemidler. Mens danske brugere kan logge på med deres NemID-medarbejdersignatur, har de 250 udenlandske brugere behov for en specialløsning. Hidtil har dette kunnet klares med en lukket brugergruppe CA fra Nets DanID, men den mulighed er nu væk.

 ”Nets DanID havde af flere omgange gjort opmærksom på, at løsningen ville blive lukket, så vi vidste, at vi stod med et problem. Vi skulle kunne give vores udenlandske brugere adgang, og vi ville videreføre samme sikkerhedsniveau,” fortæller IT-projektleder Sune Maaholm, som derfor tog kontakt til Signaturgruppen.

 ”Det var Signaturgruppen, som havde lavet loginmodulet til den gamle løsning, og det samarbejde havde været rigtigt positivt, så det var oplagt at spørge, om de havde en god idé til en løsning. De kom så med forslaget om, at vi kunne få vores helt egen CA,” siger Sune Maaholm, der peger på kontrol og tilpasning som nogle af de vigtigste fordele.

Nøjagtigt tilpasset behovet

”Vi har selv hånd i hanke med certifikaterne og kan selv udstede og administrere på et sikkerhedsniveau, der er helt på højde med det, vi havde. Det gør processen enklere, at vi kan springe potentielt forsinkende led over, fordi løsningen ikke skal hente oplysninger hos tredjepart uden for huset. Det er jo lidt som at have sin egen bil i stedet for at vente 20 minutter på en taxa hver gang, man skal ud at køre,” siger han.

Sundhedsstyrelsen har med den nye løsning kunnet få lavet et setup, som er nøjagtigt tilpasset organisationens behov og arbejdsgange.

”Det er blevet en meget brugervenlig løsning og endda uden at koste en formue,” siger Sune Maaholm.

I gode hænder

Løsningen blev implementeret i efteråret 2014, og processen beskriver Sune Maaholm som ”smidig og effektiv”:

”De er der, når man skal bruge dem, og der er ikke noget med at vente fire dage på en tekniker. De har ofte en mand klar til at hjælpe remote i løbet af en halv time.  Mange virksomheder er ret rigide at arbejde med, hvis tingene rykker sig bare lidt i forhold til den oprindelige aftale. Signaturgruppen er gode til at sige ’det havde vi godt nok ikke aftalt, men hvis vi nu gør sådan her, så kan vi måske finde ud af noget’,” siger han og uddyber:

”De har nogle super dygtige teknikere, som samtidig kan finde ud af at sætte sig ind i deres kunders behov. Du er slet ikke i tvivl om, at du er i gode hænder.”
Udfyld dine kontaktoplysninger så vil vi kontakte dig med mere info om produktet.