Kontakt    +45 7025 6425

Bornholmere logger sikkert på Borger-PC med NemID

Kommunerne skal have styr på, hvem der bruger de offentligt tilgængelige computere, og på Bornholm har man valgt at løse den opgave med NemID-login. Det har sikret en driftsikker løsning, som er let for borgerne at bruge.

brkint_MICVI_LThumb.jpgHvis man vil bruge Borger-PC’erne på de bornholmske borgerservicecentre skal man have sit NemID op af lommen.

Bornholms Regionskommune ville kunne dokumentere, hvem der har brugt kommunens computere og til hvad for at leve op til logningsbekendtgørelsen, og for at løse den opgave tog Bornholms Regionskommune fat i Signaturgruppen.

”Vi drøftede forskellige løsninger med dem, men nåede frem til, at det her var det rigtige for os. Det er vigtigt for os, at det er enkelt og driftsikkert, så vi ikke skal bruge kræfter på det i dagligdagen. Samtidig er det vigtigt, at borgerne oplever det som en nem løsning,” siger Michael Vilhelmsen, IT-tekniker.

To typer PC’er

Bornholms Kommune bruger login-metoden på to forskellige typer Borger-PC. Dels på borgerservicecentrene, hvor NemID er eneste login-mulighed, og dels på uddannelsesinstitutioner. Her kan eleverne om dagen bruge deres UNI-login, mens borgere der er på aftenskole eller deltager i andre arrangementer på skolerne, kan logge på med deres NemID.

Ifølge Michael Vilhelmsen er valget af NemID som login-metode også et spørgsmål om at understøtte digitaliseringen.

”Det offentlige Danmark vil jo gerne have, at borgerne bruger NemID til at betjene sig selv, og derfor er der et fornuftigt signal i, at det er den løsning, man skal bruge til at logge på Borger-PC’erne. Medarbejderne på Borgerservice har også en opgave i at fortælle folk, hvordan de bruger NemID, så det giver god mening, at borgerne skal bruge det, allerede når de skal logge på,” siger han.

Gnidningsfrit samarbejde

Implementering af løsningen fandt sted i 2013, og Michael Vilhelmsen har oplevet samarbejdet med Signaturgruppen som ”ekstremt gnidningsfrit”.

”Vi har et rigtig godt samarbejde med Signaturgruppen, og ikke kun på den her løsning. De er altid meget lydhøre over for vores forslag, så vi får tingene rettet til, så det passer til os,” siger han.
Udfyld dine kontaktoplysninger så vil vi kontakte dig med mere info om produktet.