Kontakt    +45 7025 6425

SoloID app til to-faktor sikkerhed

Ny autentifikations-app fra Signaturgruppen øger sikkerhed og brugervenlighed, når medarbejderne skal have adgang til sikre tjenester på jeres netværk.

Jeres medarbejdere har hidtil kunnet vælge imellem at anvende NemID eller SMS engangskode når de skal logge sikkert på Citrix, Intranet, Password Reset og VPN med vores Identity Bridge løsninger hos jer.

Men nu har de også en sikker og brugervenlig smartphone-metode med SoloID app’en.

 SoloID - app til to-faktor autentifikation


 

Sådan fungerer SoloID

Ligesom med SMS-løsningerne, hvor telefonnummeret knyttes til en medarbejder, skal SoloID-app’en registreres som hørende til den enkelte medarbejder.

Brugeren henter SoloID app til iOS eller Android operativsystemer fra App Store eller Google Play. Derefter laver brugeren en engangsregistrering med sit private NemID og sit mobilnummer. Herefter er SoloID klar til brug i jeres løsninger.

På jeres logon side kan brugeren herefter vælge at anvende SoloID som anden sikkerhedsfaktor i stedet for privat NemID eller SMS.Hvorfor en app som sikkerhedsfaktor?

Vi kan se på trafikmønstrene for vores løsninger, at brugerne godt kan lide at anvende deres telefon som sikkerheds­faktor.

De store standardiseringsorganisationer er dog begyndt at fraråde SMS-engangskoder på grund af de mange angrebs­flader på denne type løsninger, og de anbefaler i stedet at bruge en dedikeret autentifikations-app. Dette gælder for eksempel for den toneangivende amerikanske standard NIST 800-63.

Ud over et øget sikkerhedsniveau giver SoloID app’en også bedre brugervenlighed, når man for eksempel ikke skal indtaste en SMS engangskode eller anvende nøglekort ved hver anvendelse.

Derudover fjernes afhængigheden til teleudbydere i forhold til, om en SMS når frem til brugeren, ligesom man på sigt kan undgå udgifter til SMS gateway og SMS-forsendelser.


 

Simpel installation 

Det er simpelt at integrere til SoloID for en tjeneste eller applikation. En specialiseret klient sørger for en sikker kommunikation med SoloID-serverne, og gør det let at anvende SoloID til autentificering i alle jeres løsninger. Der er hverken behov for database eller firewall-åbninger.

Jeres medarbejdere kan altså hurtigt komme til at tage den nye brugervenlige mulighed i brug. Når de har registreret deres SoloID app med privat NemID, kan de begynde at bruge SoloID som alternativ til NemID nøglekort og SMS.

 


  

3 store fordele ved 
SoloID:

 

  • Brugervenligt - brugeren bruger deres smartphone og behøver ikke taste engangskode
  • Sikkert – samme sikkerhed som NemID, bare nemmere
  • Simpel installation gør det hurtigt at komme i gang
   
   

Sådan bruger du SoloID


Sådan registrerer du dig i app'en:

 

Sådan fungerer login-in i et step-up flow

 

 

Sådan fungerer login-in i et autentificeringsflow

 

 
BRK_Logo.png

"Det er et dejligt system. Det kører bare og bruges flittigt til både password-reset og logon"

Bent Christensen, it-tekniker hos Bornholms Regions­kommune og ansvarlig tekniker.

Udfyld dine kontaktoplysninger så vil vi kontakte dig med mere info om produktet.