Lokal IdP Onboarding: God idé at forberede jeres brugere til de nye MitID erhvervsidentiteter 

Selvom MitID Erhverv med Lokal IdP først bliver frigivet til efteråret 2022, er det en god idé at gøre klar allerede nu, da det giver administratorer god tid til at vænne sig til den kommende teknologi.


Den lokale IdP-løsning fra MitID erhverv forventes nu først frigivet efteråret 2022. 

Men det giver god mening at gøre klar til den nye teknologi allerede nu. 

”Vi anbefaler vores kunder at begynde at gøre klar nu. Mange organisationer er allerede i gang med at udrulle og auditere deres Lokal IdP-løsning, og vi anbefaler at fortsætte dette arbejde og tage ”onboarding”-komponenterne i brug allerede fra primo 2022,” siger Peter Arentoft, leveranceansvarlig for Signaturgruppens kundeimplementeringer.

Ved at gøre det opnår man en række fordele:

  • Lang oplæringsperiode
  • Mere fleksibel planlægning
  • Bedre sikkerhed allerede nu
  • Mulighed for to-faktorbeskyttelse allerede nu

Der er flere fordele ved at opstarte NSIS onboarding allerede nu, påpeger Peter Arentoft.

”For det første skaber det god tid til at vænne jer til NSIS og de opgaver, der følger med kravene til håndtering af lokale erhvervsidentiteter. For det andet, så er disse opgaver interne, og I kan derfor selv vælge, hvornår I vil udføre dem. For det tredje, så vil de nye processer i de fleste tilfælde give bedre kontrol med jeres brugerkonti og de tilknyttede identifikationsmidler, end I har i dag,” siger Peter Arentoft.

Desuden skaber klargøring mulighed for at afprøve forskellige to-faktor identifikationsmidler, fordi man allerede nu kan anvende dem til fx VPN, webmail eller andre systemer, som I vil beskytte med to-faktor logins.

 

Hvis du ønsker yderligere oplysninger, så kontakt os:

support@signaturgruppen.dk eller tlf. +45 70256425

Læs mere om MitID Erhverv med Lokal IdP på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside HER

Download produktblad om NSIS onboarding HER