MitID-rejsen foregår indtil nu planmæssigt

 Rejsekort & Rejseplan A/S er i gang med et omfattende migreringsarbejde i samarbejde med Signaturgruppen. 

”Det er smidigt og effektivt. Signaturgruppens folk er gode til at kommunikere,” siger kundedirektør Jens Willars.

 

Signaturgruppen har indledt et omfattende samarbejde med Rejsekort & Rejseplan A/S om en række ydelser, der skal migreres fra NemID til MitID, og arbejdet skal være færdigt senest 30. juni.

Foreløbig kan kundedirektør i Rejsekort & Rejseplan A/S Jens Willars konstatere, at arbejdet forløber helt efter en snor.

Hurtig sparring

”Det er smidigt og effektivt. Signaturgruppens folk er gode til at kommunikere,” siger Jens Willars.

”Vores hidtidige udbytte har været, at har vi haft en løbende og hurtig sparring og en god rådgivning med Signaturgruppen. Der har været en nem og hurtig koordinering mellem Signaturgruppen og vores forskellige leverandører. Den tilbagemelding, vi har fået fra de forskellige projektledere, lyder på: Godt rugbrødsarbejde, vi får de svar vi skal have, for at vi kan udføre vores opgave,” siger Jens Willars.

Han kan også konstatere en nem og hurtig koordinering mellem Signaturgruppen og leverandørerne til virksomhedens systemer. 

”Vi er ikke i mål med nogle af tingene endnu, men hidtil har vi fået en god service og fleksibilitet hos Signaturgruppen,” siger Jens Willars.

Hård deadline

Rejsekort & Rejseplan A/S’ fire leverandører, Trifork, Lector, Kraftvaerk og Thales, har en projektplan, hvor der indgår en aktivitetsplan sammen med Signaturgruppen. Opgaven går så ud på at få det til at snakke sammen og at sikre at få alle parametre med over.

”Det her projekt har en hård deadline 30. juni, og den arbejder vi efter, og hvis vi ikke holder den deadline, så har vi kunder, der ikke kan bruge vores løsninger. Så har vi to en halv mio. kunder, der ikke kan logge ind på f.eks. vores bestillingsløsning eller registrere et glemt check ud. Det har kommercielle konsekvenser for os, hvis vi ikke er klar inden deadline. Men alt er forløbet tilfredsstillende indtil nu,” siger Jens Willars.

Nye løsninger

Rejsekort & Rejseplan A/S har en række eksisterende løsninger, hvor man hidtil har anvendt NemID til digital identifikation, og disse løsninger skal nu migreres til MitID. Desuden har Rejsekortet nye løsninger under udvikling, som skal kunne understøtte digital identifikation. 

De fire løsninger og deres anvendelse af NemID for digital identifikation, der skal migreres er:

  • Rejsekort & Rejseplan A/S' selvbetjeningsløsning, hvor man bl.a. skal kunne oprette slutbruger og logge ind på selvbetjening.
  • Mit Ungdomskort – hvor ca. 50.000 studerende hvert år skal bestille et ungdomskort.
  • Check Udvej – med tilmelding og registrering på app.
  • Webbestillinger – på rejsekort.dk, hvor der også kræves en validering.

Desuden er nye løsninger under udvikling i samarbejde med en ekstern partner, som skal kunne understøtte digital identifikation via MitID og NemID.

Signaturgruppen på SKI

Rejsekort & Rejseplan A/S har valgt at samarbejde med Signaturgruppen, fordi virksomheden er på SKI. 

Sidste år blev Signaturgruppen optaget på Staten og Kommunernes Indkøbsservice, SKI. Aftalen betyder, at bl.a. NSIS Lokal IdP og Nets eID Broker-løsningerne kan anskaffes igennem SKI.

Hvis du vil vide mere om Signaturgruppens løsninger, kan du kontakte 

Susan Kit Hansen, Key Account Manager

Mobil: 30 69 55 08

Mail: susan@signaturgruppen.dk