Nye tidsplaner fra Digitaliseringsstyrelsen

Der er nu udmeldt nye tidsplaner for disse to løsningstyper fra Digitaliseringsstyrelsen

  1. MitID Erhverv baseret på MitID Identifikationsmidler lanceres foråret 2022. Efter en pilotfase vil migreringen for myndigheder, virksomheder og foreninger starte – og den vil fortsætte kontrolleret over de kommende måneder frem til efteråret 2022.
     
  2. MitID Erhverv baseret på Lokal IdP lanceres efterår 2022. Efter en pilotfase vil migreringen af myndigheder og virksomheder med Lokal IdP-løsninger starte – og den vil fortsætte kontrolleret over de kommende måneder frem til udgangen af 2022.
     

Læs den fulde nyhed hos Digitaliseringsstyrelsen.

Det vides endnu ikke, hvornår NemID medarbejdersignatur lukkes. NemID Privat vil fortsætte indtil 30. juni 2022. 

Læs mere om NemID Privat hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fortsat håndtering

Uanset hvilken løsning I vælger, vil jeres nuværende Signaturcentral fortsat håndtere NemID medarbejdersignatur for jer igennem hele overgangsperioden.

Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, at både privat- og erhvervsbrugere beholder deres NemID i overgangsperioden, da de stadigvæk skal bruges på tjenester, som endnu ikke har påbegyndt understøttelsen af MitID.

-        Hvis I vælger at basere jeres MitID Erhverv på MitID Identifikationsmidler, så tilbyder Signaturgruppen et synkroniseringsmodul til at automatisere administrationen af disse. Læs mere om dette her.

-        Brugerorganisationer som anvender sundhedstjenester, såsom Fælles Medicin Kort, vil kunne anvende et nyt "MitID Erhverv EOJ migreringsmodul"  til sikre, at brugerne hele tiden kan anvende både NemID medarbejdersignatur og MitID erhverv til sundhedstjenesterne uden forstyrrelser i deres daglige arbejde. Læs mere om dette her.

Læs mere om de nye identiteter og opdateringen af jeres nuværende løsninger på Signaturgruppens hjemmeside her.