Kontakt    +45 7025 6425

Datatilsynet udtaler sig om brug af privat NemID som medarbejder-login i kommunerne

Datatilsynet har den 30. marts 2012 offentliggjort en udtalelse om anvendelsen af privat NemID som medarbejder-login i kommunerne.

Udtalelsen følger op på en tidligere udtalelse fra Datatilsynet af 29. august 2011, som blev tolket som en hindring for anvendelsen af NemID til dette formål i kommunerne.

Med den seneste udtalelse præciserer Datatilsynet under hvilke forudsætninger anvendelsen af NemID ses som værende i overensstemmelse med persondataloven.

Hovedpointen er, at anvendelsen af NemID skal være frivillig for medarbejderne, og at såfremt der gives adgang til personfølsomme data, skal NemID suppleres med en ekstra mekanisme, såsom AD brugernavn og password.

Signaturgruppen har sammen med en række af vores kunder været aktive i afklaringen af området med Datatilsynet. Som vi også havde forventet, falder de løsninger, som Signaturgruppen leverer til markedet, indenfor de løsningsmodeller, som Datatilsynet finder værende i overensstemmelse med persondataloven.

I forhold til adgangen til forvaltningsdata, har Signaturgruppens innovative tekniske løsning med anvendelse af både NemID og netværks-logon (AD brugernavn og password) i en Citrix-klient eller tilsvarende vist sig at blive nødvendig bedste praksis på området. Samtidig er Intranet løsningerne, som digitaliserer mange nye medarbejdergrupper, også vurderet i overensstemmelse med persondataloven.

Du finder Datatilsynets udtalelse her.

Signaturgruppen noterer sig med tilfredshed, at myndigheder og virksomheder herefter kan fortsætte med at bruge NemID som en meget vigtig brik i digitaliseringen af medarbejderne og deres hverdag, og derigennem også høste de besparelser, som disse muligheder giver.
Udfyld dine kontaktoplysninger så vil vi kontakte dig med mere info om produktet.