Kontakt    +45 7025 6425

Signaturgruppen forbereder alternativ til NemID medarbejdersignatur

Signaturgruppen påbegynder nu forarbejdet med at lancere en ny digital medarbejdersignatur til store organisationer og virksomheder. Den nye signatur har fået arbejdstitlen SignaturID og vil deltage i konkurrencen om den kommende generation af NemID medarbejdersignatur.

Diskussionen om, hvordan næste generation af NemID skal se ud, er godt i gang, og nu kommer Signaturgruppen med en klar udmelding. Virksomheden har nemlig taget de første skridt i arbejdet med at lave en ny medarbejdersignatur til de organisationer, som bruger medarbejdersignaturerne allermest i hverdagen – særligt kommuner, regioner og store virksomheder.

”Vi vil lave en løsning, som er målrettet de store organisationers mere komplekse behov, som vi ikke mener, at den nuværende NemID medarbejdersignatur imødekommer så godt, som man kunne ønske i fremtiden,” fortæller Morten Storm Petersen, direktør i Signaturgruppen.

Vil forebygge usikkerhed

Det er en langstrakt affære at gennemføre et generationsskifte på signaturområdet, og det kan give en vis usikkerhed i mange organisationer. Erfaringer fra tidligere har vist, at mange bliver tilbageholdende med at sætte nye tiltag i søen, når de ikke kan være sikre på, at den nye signaturgeneration understøtter dem. Den usikkerhed vil Signaturgruppen gerne forebygge.

”Vi kan se, at det kommende forløb omkring den næste generation af NemID og digital signatur kan give bekymringer de næste tre-fire år hos kommuner, regioner og organisationer, hvor mange medarbejdere er afhængige af at kunne bruge deres medarbejdersignatur i dagligdagen. Derfor melder vi ud nu, at vi vil sikre en medarbejdersignaturløsning, som både funktionelt og forretningsmæssigt understøtter de store organisationers behov og planer,” siger Morten Storm Petersen.

Indgående kendskab til behovet

De sidste otte år har Signaturgruppen arbejdet med at optimere organisationers brug af digitale signaturer. 71 ud af 98 kommuner, fire ud af fem regioner og en række store virksomheder bruger i dag Signaturgruppens løsninger til at øge produktiviteten og sikkerheden i forbindelse NemID medarbejdersignaturer.

”Vi har fået et indgående kendskab til de store organisationers behov, som vi vil tage udgangspunkt i. Mange medarbejdere her er helt afhængige af, at deres signatur er opdateret og tilgængelig for at kunne logge ind på diverse tjenester og udføre deres arbejde, og derfor skal det være lettere at automatisere administrationen og anvendelsen af medarbejdersignaturen. Derudover ønsker vi at bygge signaturen ind i fødereringsværktøjer som ADFS og OIO SAML, så det bliver enklere at udveksle og vedligeholde rettigheder i virksomhederne,” forklarer Morten Storm Petersen.

I gang med at finde partnere

Signaturgruppen er gået i gang med at finde partnere på projektet, hvorefter der forventes etableret et selvstændigt selskab til produktionen af den nye medarbejdersignatur.

Om SignaturID bliver en del af det offentliges næste aftale på området, eller vil være et alternativt tilbud, vil afhænge af Digitaliseringsstyrelsens udbud i 2015 og de samarbejdsmuligheder, der viser sig i det forløb.

Det omfattende forarbejde startes dog allerede nu, med henblik på at den nye medarbejdersignatur kan opnå en OCES-standardaftale med Digitaliseringsstyrelsen og således gå i drift under offentligt tilsyn i forbindelse med introduktionen af tredje generation af NemID i slutningen af 2017.

Generationsskifte åbner et vindue

Det er ikke tilfældigt, at det netop er i forbindelse med ”generationsskiftet” for NemID, at Signaturgruppen kommer på banen med planerne om SignaturID. Det åbner nemlig et vindue for en ny udbyder.

”En af de store barrierer i dette marked er at få de enkelte tjenesteudbydere til at understøtte en ny ID-udbyder. Tjenesteudbyderne beslutter selv, hvilke ID-udbydere de vil understøtte, og det er ofte kostbart for dem at ændre i tjenesterne. Men når næste generation af NemID og digital signatur rulles ud, skal tjenesteudbyderne alligevel opdatere deres tjenester, og så håber vi, at man fra offentlig side vil sikre interoperabilitet på dette område, sådan at brugerne oplever, at deres signaturløsning understøttes ensartet også med flere leverandører i markedet,” siger Morten Storm Petersen.

Læs også: "Hvad, hvorfor, hvornår? Få svar om SignaturID"

 

02.09.2014

Udfyld dine kontaktoplysninger så vil vi kontakte dig med mere info om produktet.