Kontakt    +45 7025 6425

Tues gode idé sparer kunderne for besvær

Signaturgruppens Integrationspakke til NemID har fået en gennemgribende opdatering, så kunderne kommer hurtigere i gang med færre udviklingsudgifter og samtidig undgår besværet ved opdateringer. Løsningen tog form, efter at en af Signaturgruppens udviklere fik en god idé.

tue_skeltved_small.jpgDa Javascript-versionen af NemID sendte Java-appletten på pension i 2014, skulle alle tjenesteudbydere igennem en omfattende opdatering af deres NemID-løsning.

Signaturgruppen hjalp med en ekstraordinær support en lang række kunder igennem opdateringen, som er et af flere eksempler på, hvordan de hyppige opdateringer af NemID infrastrukturen kræver væsentlige ressourcer af tjenesteudbyderne.

Forløbet fik derfor Signaturgruppens udvikler Tue Schrøder Skeltved til at overveje, om man kunne finde en bedre måde at gøre det på.

”Jeg ville gerne lave noget, som gjorde det nemmere for vores kunder at få opdateret deres løsning, hver gang der kommer ændringer til NemID,” fortæller Tue Schrøder Skeltved.

Han havde tidligere arbejdet med Signaturgruppens løsning LSS for NemID, som er iframe-baseret, og fik derfor idéen til at bruge en iframe i denne sammenhæng også.

”Hvis jeg var tjenesteudbyder, ville jeg foretrække den lave grad af kobling mellem NemID-løsningen og resten af webtjenesten, som man får med en iframe. Det ville gøre det nemt at ændre konfigurationsparametre løbende, uden at det påvirker resten af webtjenesten, og i forbindelse med selve implementeringen ville man undgå de udfordringer, der kan opstå med integration til andre systemer,” forklarer Tue Schrøder Skeltved.

Bonusser i processen

Efter at have præsenteret idéen om opdateringen af NemID-integrationspakken fik han grønt lys til at gå i gang med at udvikle løsningen. Efter et par måneders kodearbejde og test i et pilotprojekt lå den nye integrationspakke klar.

”Løsningen er egentlig endt, som jeg havde forestillet mig fra starten, men der er opstået et par bonusser i processen. Blandt andet har vi lavet en demoside, som gør det nemt for vores kunder at komme i gang. De skal bare sætte en iframe op på deres website og kalde et par linjers kode,” siger han.

Demosiden findes på authentication.signaturgruppen.dk og rummer en introduktion til produktet, dokumentation, eksempler og downloads - alt hvad man skal bruge for at få NemID på sin webtjeneste.

demoside.jpg

Prøv det med en demo

“Med demosiden kan nye kunder komme igang med NemID og få vores software op at køre, allerede inden de har en aftale med os eller DanID. De kan altså afprøve løsningen som en reel demo, og skal så blot lave en aftale med os, før de kan gå i gang med rigtigt at bruge løsningen på deres webtjeneste,” siger Tue Schrøder Skeltved.

Hvor den tidligere løsning blev implementeret gennem en teknisk workshop, så kan den nye altså etableres online og være i luften med det samme.

”Vi har desuden lavet et testmiljø, som kunderne gratis kan benytte, og det vil spare dem for en del udviklingstimer,” fortæller Tue Schrøder Skeltved.

Et positivt samarbejde

Den nye integrationspakke er blevet en del af Signaturgruppens faste produktsortiment, og den første udgave af løsningen er allerede i drift hos en kunde, nemlig Slagelse Kommune. Det er det digitale designbureau Skybrud, der har stået for integrationen.

”Vi har tidligere arbejdet sammen Signaturgruppen, hvilket også var en medvirkende årsag til, at vi fra start anbefalede vores kunde at bruge Signaturgruppen til den løsning, som vi nu har implementeret. Den pakke og de certifikater, som vi har fået fra Signaturgruppen, har været ligetil at sætte op, så det har ikke givet nogle særlige udfordringer, og det har alt i alt været et positivt samarbejde,” siger systemudvikler Anders Bjerner fra Skybrud.

Signaturgruppen anbefaler, at eksisterende kunder med en traditionel integrationspakke overgår til den iframe-baserede integration, i forbindelse med at løsningen skal opdateres. Den iframe-baserede løsning dækkes gratis af samme licens som den traditionelle integrationspakke.

Læs mere om integration til NemID.

 

14.04.2015

 

Udfyld dine kontaktoplysninger så vil vi kontakte dig med mere info om produktet.