Kontakt    +45 7025 6425

3 måder Signaturcentral hjælper med at overholde den nye persondataforordning

EU’s persondataforordning er det store dyr i horisonten, som efterhånden kommer nærmere og træder tydeligere frem. Mange organisationer er naturligt nok optagede af, hvordan de bliver klar til at overholde de krav, som træder i kraft med persondataforordningen i maj 2018.

Vi oplever i hvert fald fra vores kunder en øget interesse i, hvordan Signaturgruppens løsninger kan være med til at understøtte det samlede arbejde med at overholde forordningens krav. Derfor får du her en hurtig oversigt over 3 måder, som vores Signaturcentral og mulige add-ons understøtter arbejdet.

1. Logning af aktivitet

Øgede krav til logning er en af de ting, som persondataforordningen fører med sig, og med Signaturcentral sikrer du dig en central logning af alle medarbejderes brug af NemID medarbejdersignatur.

På denne måde kan Signaturcentral også give jer et overblik over, hvilke brugere der tilgår hvilke tjenester med deres NemID medarbejdersignaturer. Dette overblik er meget svært at få selv, og det kan være med til at afklare, om de pågældende brugere reelt skal tilgå de pågældende tjenester, samt hvilke rettigheder I i givet fald skal tildele de pågældende brugere på den enkelte tjeneste.

2. TU Firewall

Adgangsstyring er et andet vigtigt element i persondataforordningen, og med TU Firewall til Signaturcentral bliver det markant lettere at kontrollere, hvad jeres medarbejdere har adgang til med deres NemID medarbejdersignatur.

Sagen er, at det i dag er NemID-tjenesteudbyderne, der beslutter, hvilke funktioner jeres medarbejdere kan anvende. Dette skyldes, at rettighedsstyringen ligger i den enkelte NemID-tjeneste. Med flere hundrede NemID-tjenester og mange udstedte medarbejdersignaturer, kan det være svært at opnå overblikket og bevare kontrollen, og der er derfor en risiko for, at en medarbejdersignatur giver adgang til en tjeneste og en funktionalitet, som ikke var tilsigtet fra jeres side.

Med Signaturcentral TU Firewall er det muligt at blokere udvalgte adgange for udvalgte brugere og få fuld kontrol. Funktionaliteten kan ses som en ”hovedafbryder”, og den kan konfigureres på forskellige måder: 

  • Blacklist: Ingen adgang til disse tjenester
  • Whitelist: Kun adgang til disse tjenester
  • Gruppering af bruger og tilknyttede tjenester

Læs mere om TU Firewall

3. Synkroniseringsmodul

Et andet aspekt af adgangsstyring handler om at få spærret adgangen for medarbejdere, når de fratræder. Det er i dag en manuel opgave i de fleste organisationer, og det betyder, at det nogle gange glipper, så fratrådte medarbejdere stadig har en brugbar NemID medarbejdersignatur. 

Det er et potentielt hul i sikkerheden, som kan løses med synkroniseringsmodulet til Signaturcentral. Med synkroniseringsmodulet får fratrådte medarbejdere automatisk spærret deres NemID medarbejdersignatur, fordi Signaturcentral synkroniserer med AD-grupper. Så når medarbejderen bliver fjernet fra AD, bliver vedkommendes NemID medarbejdersignatur med det samme spærret.

Læs om de øvrige fordele med synkroniseringsmodulet

Kontakt Rasmus Kjærgaard på tlf. 2926 2958 rasmus@signaturgruppen.dk for at høre mere om, hvordan vores løsninger kan hjælpe jer med at leve op til persondataforordningens krav.

Udfyld dine kontaktoplysninger så vil vi kontakte dig med mere info om produktet.