Kontakt    +45 7025 6425

Ny app til to-faktor sikkerhed 

Med app’en SoloID lancerer Signaturgruppen nu et alternativ til SMS, hvis man foretrækker at bruge sin telefon som sikkerhedsfaktor.

SoloID app

Vil du bruge NemID eller SMS? Det er ofte det valg, som brugerne får, når de skal logge på en sikker tjeneste, og trafikmønstre fra Signaturgruppens egne løsninger viser tydeligt, at brugerne foretrækker mobilen frem for nøglekortet.

De store standardiseringsorganisationer er dog begyndt at fraråde SMS-engangskoder på grund af de mange angrebs­flader på denne type løsninger, og de anbefaler i stedet at bruge en dedikeret autentifikations-app. Dette gælder for eksempel for den toneangivende amerikanske standard NIST 800-63.

Derfor har Signaturgruppen udviklet SoloID, som ud over et øget sikkerhedsniveau giver bedre brugervenlighed, da man for eksempel ikke skal indtaste en SMS engangskode.

Derudover fjernes afhængigheden til teleudbydere i forhold til, om en SMS når frem til brugeren, ligesom man på sigt kan undgå udgifter til SMS gateway og SMS forsendelser.

Sådan virker SoloID

Det er simpelt at integrere til SoloID for en tjeneste eller applikation.  En specialiseret klient sørger for en sikker kommunikation med SoloID-serverne og gør det let at anvende SoloID til autentificering. Der kræves hverken database- eller firewall-åbninger. 

For brugerne er SoloID ligeledes enkel at aktivere og bruge. Som med SMS-løsningerne skal SoloID app’en registreres som hørende til den enkelte medarbejder. Brugeren henter SoloID til iOS eller Android fra App Store eller Google Play. Derefter laver brugeren en engangsregistrering med sit private NemID  og/eller sit mobilnummer, og så er SoloID klar til brug.

Når brugeren ønsker at logge på en tjeneste, som understøtter SoloID, skal brugeren blot klikke på SoloID-fanen, hvorefter brugeren modtager en såkaldt challenge i sin app, der kan godkendes med et enkelt tryk. Og så er der adgang.

Først til Identity Bridge-kunder

SoloID bliver i første omgang en mulighed for Signaturgruppens Identity Bridge kunder, som vil kunne benytte app’en, når de skal logge sikkert på Citrix, Intranet, Password Reset og VPN. På sigt vil app’en dog kunne blive understøttet af alle de tjenesteudbydere, der ønsker det.

Læs mere om SoloID her.

Udfyld dine kontaktoplysninger så vil vi kontakte dig med mere info om produktet.