Kontakt    +45 7025 6425

Nye sikkerhedstiltag i UNI-Login

Styrelsen for IT- og Læring (STIL) har udsendt information om, at UNI-Login brugeradministratorer skal anvende NemID fra mandag den 19. marts 2018 for at logge ind og administrere UNI-Login.

Informationen kan også læses her på STILs hjemmeside www.viden.stil.dk.  

Medarbejdersignatur på Signaturcentral til UNI-Login administratorer

I mange kommuner kan der være 50-100 UNI-Login brugeradministratorer, som kan få brug for NemID medarbejdersignaturer i forlængelse af de nye sikkerhedstiltag. Dette er en så stor brugergruppe, at vi vurderer, at det kan betale sig at lægge lidt kræfter i, at de kan komme til at anvende Signaturcentral til ovenstående formål. Fordelene ved at anvende Signaturcentral hertil er bl.a.:

  • Straksudstedelse
  • Kun ét password at huske for brugerne
  • Automatiseret administration af medarbejdersignatur synkroniseret med AD
  • Automatisk fornyelse af medarbejdersignaturerne
    • Kendte supportværktøjer med Signaturcentral som fx logning af al anvendelse og mulighed for rettighedsstyring på NemID medarbejdersignaturerne.

Hvis I har et separat pædagogisk netværk og AD til brugerne, kan jeres Signaturcentral på det administrative net ikke umiddelbart anvendes til disse brugere.

Er jeres ”pædagogiske brugere” allerede samlet i ét AD, sammen med de administrative brugere, eller har vi allerede etableret forbindelse mellem Signaturcentral og det pædagogiske netværk, bør I allerede være dækket ind i forhold til de nye sikkerhedstiltag fra STIL. 

Signaturcentral pakkeløsning til UNI-Login brugeradministratorer

Med den korte tidsfrist frem mod den 19. marts 2018 har vi i Signaturgruppen lavet en pakkeløsning til Signaturcentral til at understøtte disse nye brugere i et ekstra selvstændigt AD.

Løsningen består af et ”Multi-AD modul” til Signaturcentral, som gør det muligt at anvende to AD’er. Modulet understøtter også opsamling af brugerdata fra to AD’er til oprettelse, straksudstedelse og spærring af brugere hos Nets.

Dette er en løsning, som vi allerede har gode driftserfaringer med fra flere kommuner. Og udover ovenstående fordele vil andre pædagogiske brugere med behov for NemID medarbejdersignaturer samtidig også være understøttet i at anvende medarbejdersignaturen fra Signaturcentral.

Når løsningen udvides med det ekstra AD, opstår der samtidig en øget kompleksitet i løsningen. Dette skyldes, at brugerdata nu kan være knyttet til forskellige AD, og der kan være brugere som optræder i flere AD’er o.l. Disse ”hjørner” hjælper vores support jer selvfølgelig med at få styr på. 


Pris

Vi tilbyder software samt installation og opdatering af jeres Signaturcentral med ”Multi-AD modul” til en fast pris på kr. 9.600 ved installation og kr. 5.000 årligt i support og vedligehold.

Priser ekskl. moms. 


Tekniske forhold og forudsætninger

I forbindelse med forberedelserne til Aula og brugerportalsinitiativet har vi, i Signaturgruppen, haft dialog med et stort antal kommuner.

Vores billede er, at kommunerne har indrettet sig forskelligt i forhold til IT-understøttelse af skoleområdet, men at nogle elementer går igen hos mange kommuner.

De fleste kommuner har et selvstændigt pædagogisk netværk og et selvstændigt AD, hvor brugeridentiteter oftest er synkroniseret med UNI-Login.

For disse pædagogiske brugeres adgang til kommunens Signaturcentral forudsættes det, at de er på et sikkert netværk, eller på en sikker fjernforbindelse, således at kommunens IT-sikkerhedspolitik for det administrative netværk kan efterleves for alle brugere, der får adgang til Signaturcentral. Samtidig forudsættes det, at kommunen etablerer en sikker netværksforbindelse fra kommunens Signaturcentral til domain controller på det pædagogiske net.

Vi indgår selvfølgelig meget gerne i en konkret dialog med jer om jeres eksisterende miljø og en konkret løsningsmodel.

Vi håber, at I finder ovenstående løsningsforslag interessant, og vi ser frem til at høre fra jer.


Kontakt

I kan nå os på tlf. 70256425

email: support@signaturgruppen.dk

eller ved at tage direkte fat i jeres favorit kontaktperson hos os.

Udfyld dine kontaktoplysninger så vil vi kontakte dig med mere info om produktet.