Kontakt    +45 7025 6425

Signaturgruppen er klar til bølgeplanen for udrulning af Aula-projektet

Forberedelserne til samarbejdsplatformen Aula er i fuld i gang. I løbet af foråret 2019 skal alle 98 kommuner være klar til Aula, og alle kommuner har et 12 ugers udrulningsforløb.

Signaturgruppen står klar med den brugervenlige SoloID to-faktor sikkerhedsløsning til lærerne som kommunens første skridt frem imod det sikringsniveau, der forudsættes i fremtiden for tjenester på den fælleskommunale rammearkitektur. 

Med 98 kommuner, som senest skal på plads i løbet af foråret 2019, er der ingen tvivl om, at der bliver flaskehalse både hos portalprojekter, læringsportaler, kommuner og leverandører. Signaturgruppen efterspørger derfor allerede nu dialog med jeres projektansvarlige for Aula.

”Vi afklarer i denne periode, hvilke kommuner der ønsker at arbejde med vore løsninger, så vi kan påbegynde planlægning og implementering i andet halvår 2018 og være klar til at sætte i drift i henhold til bølgeplanen i foråret 2019,” siger Vice President Sales fra Signaturgruppen Rasmus Kjærgaard.

Krav om to-faktor logon

En af de vigtige forandringer i forbindelse med Aula-projektet er, at der i de nye portaler bliver krav om to-faktor step-up sikkerhedsløsning ved adgang til følsomme personoplysninger.

Det betyder, at kommunerne inden sommeren 2019 skal give skolepersonalet mulighed for at logge på portalerne med en to-faktor løsning, når de skal have adgang til følsomme personoplysninger i portalerne.

Hvordan Signaturgruppen griber denne to-faktor løsning an, forklarer direktør for Signaturgruppen Morten Storm Petersen sådan her:

”Målsætningen for vores Aula-løsninger er, at lærerne skal forstyrres så lidt som muligt i deres daglige arbejde, når vi etablerer to-faktor løsning i den enkelte kommune. Vi arbejder med vores SoloID app og desktop løsning, som senere skal videreudvikles til kommunens generelle compliance imod NSIS sikringsniveau 3, sådan som det også skal bruges til læringsportaler og tjenester bag den fælleskommunale rammearkitektur,” siger Morten Storm Petersen.

De kommuner, som vælger at anvende Aula på dagtilbudsområdet, skal efterfølgende give personale i dagtilbuddene de samme muligheder.

Kontakt Rasmus Kjærgaard på rasmus@signaturgruppen.dk eller tlf. 2926 2958 for at aftale det videre forløb.

Udfyld dine kontaktoplysninger så vil vi kontakte dig med mere info om produktet.