Kontakt    +45 7025 6425

_I6K1472.jpg

Signaturgruppen fik styr på certifikatskifte i Fælleskommunal Rammearkitektur

I forbindelse med KOMBITs udmelding om certifikatskifte i september-oktober opstod der forvirring hos en række af Signaturgruppens kunder. Opdateringen af certifikater blev udsat, men Signaturgruppen hjalp kunderne med kvalitetssikring og fejlsøgning.

I september tager konsulent Niels Frimodt Sørensen fra Signaturgruppen fat i KOMBIT i forbindelse med det forestående udløb af certifikater på ”Støttesystemerne Adgangsstyring for brugere” og ”Adgangsstyring for systemer”.

Niels ønsker en forklaring på, hvad den planlagte proces går ud på med henblik på at sikre, at kunderne ikke berøres.

Den 21. september udsender KOMBIT en nyhed, der handler om certifikatskiftet.

Nyheden får Niels Frimodt Sørensen til at undersøge nærmere, hvad certifikatopdateringen rent teknisk går ud på. Han undersøger Signaturgruppens kommunale kunders indstilling for "automatisk opdatering" og justerer den for dem, der har en indstilling på over en time. Derefter sender han en informationsmail til Signaturgruppens relevante kontaktpersoner.

Heri gør Niels Frimodt Sørensen opmærksom på, at KOMBIT har meldt ud, at de opdaterer det certifikat, der anvendes i produktion for adgangsstyring. Skiftet er planlagt til at blive gennemført kl. 03:00 den. 29. september. 

Vigtig opdatering

Det er vigtigt, at kundernes ADFS-server opdaterer til det nye certifikat i forbindelse med skiftet, for at KOMBIT-løsningen virker efter opdateringen. 

”For at sikre at opdateringen er slået igennem, inden nogen brugere skal have adgang til systemerne, har vi justeret dette interval ned til en time, således at det forventes, at systemet er opdateret senest en time efter KOMBITs idriftsættelse, og dermed bør ingen brugere blive berørt,” skriver Niels Frimodt Sørensen til sine kunder.

Iflg. KOMBIT er der fortsat usikkerhed omkring det præcise tidspunkt for opdateringen, da nogle af anvender-systemerne ligeledes skal konfigureres til at anvende det nye certifikat. Ovenstående konfigurationsjustering vil uanset tidspunktet sikre, at Signaturgruppens kunder er beskyttet mod forstyrrelser for brugerne.

Niels Frimodt Sørensen anbefaler, at opdateringsintervallet fastholdes til en time også efter KOMBITs skifte, af hensyn til andre fremtidige opdateringer af andre ADFS-integrationer.

Da denne ændring hos KOMBIT er væsentlig for mange kommuner, beslutter Signaturgruppen at holde lidt øje med support-indbakken hen over weekenden. 

Fejlmeldinger

Opdateringen ender med først at blive gennemført den 2. oktober om aftenen,  og Signaturgruppen kvalitetssikrer, at kundernes systemer har opdateret til det nye certifikat, så de vil være klar til næste morgen.

Den 3. oktober om morgenen indløber fejlmeldinger om, at BBR-systemet ikke virker, da de ikke har opdateret til at have tillid til det nye certifikat hos KOMBIT. 

Signaturgruppen hjælper med fejlsøgningen og fejlmelder til KOMBIT/BBR.

Projektleder Charlotte George fra Rebild Kommune er en af Signaturgruppens kunder, der modtager hjælp gennem processen.

Hun har selv taget kontakt til Signaturgruppen i forbindelse med KOMBITs nyheder om certifikatskifte. 

”Det gjorde vi, fordi jeg var i tvivl, om vi selv skulle foretage os noget, eller om vi havde brug for hjælp fra Signaturgruppen,” siger hun og forklarer, at Rebild Kommune ellers ville risikere ikke at kunne få adgang til en række af kommunens it-systemer.

Hun har sat stor pris på Signaturgruppens service i forbindelse med certifikatskiftet.

”Signaturgruppen meldte hurtigt tilbage, da jeg tog kontakt til dem, og de skrev efterfølgende ud til deres kunder, hvordan opdateringen ville foregå automatisk,” siger Charlotte George.

Udfyld dine kontaktoplysninger så vil vi kontakte dig med mere info om produktet.