Kontakt    +45 7025 6425

Hillerød Kommune: "Status er, at det nye system fungerer ude på skolerne"

Hillerød Kommune har været pilotkommune til integrationen af Signaturgruppens nye Uniloginpakke.

I februar bebudede Styrelsen for IT og Læring (STIL) en række ændringer til Unilogin, herunder at synkronisering af passwords blev lukket i begyndelsen af 2020. 

Det fik Signaturgruppen til at introducere en ny integrationspakke til et nyt Unilogin.

Der blev indgået en aftale mellem Signaturgruppen og Hillerød Kommune om at agere pilotkommune for at få implementeret den nye integrationspakke på en ordentlig måde.

I Hillerød Kommune ser chefen for Digitalisering og IKT-drift Claus Jensen tilbage på et vellykket forløb, som han nu anser som afsluttet på en særdeles succesfuld måde.

”Status er, at det nye system fungerer ude på skolerne, og her er man rigtigt glade for løsningen. Lærerne og eleverne kan anvende det, og også de yngste elevers forældre kan hjælpe dem med at gøre det. Ved at gøre det muligt for forældre og værger at kunne administrere deres børns kodeord, har vi reduceret en administrativ opgave hos vores lærere, og vi har fjernet det potentielle problem, at elever og medarbejdere på skoleområdet skulle bruge to forskellige passwords, alt afhængig af, hvordan de kom ind i den samme løsning,” siger Claus Jensen.

I fuld drift

Han forklarer, at systemet nu er i fuld drift, og implementeringsprocessen er dermed afsluttet.

”På en skala fra 1-10 vil jeg karakterisere processen et sted mellem otte og ti. Jeg vil klart anbefale det her system til andre kommuner, for det er et godt og billigt produkt, som er nemt at implementere, og det har en kort implementeringsplan og -periode. I IT-verdenen leverer Signaturgruppen til en fornuftig pris, så de får mine varmeste anbefalinger.”

”Vi har fået den helt rigtige løsning. Både nemt og billigt. Status er, at vi kan det samme, som vi kunne før, ved at vores lokale IT-bruger nu anvendes til at logge ind med Unilogin. Nu har vi også en url til en hjemmeside, hvor man selv kan gå ind og resette sit eget og elevers password,” siger Claus Jensen.

Dialog med skoleafdeling

Hillerød Kommune valgte at blive pilotkommune for Signaturgruppens nye projekt, bl.a. fordi STIL udstak nogle ændringer, som gjorde, at Hillerød Kommunes daværende løsning med passwordsynkronisering ikke ville komme til at fungere i fremtiden. 

”Alternativerne fra STIL var ikke superattraktive for os, og det skabte nogle lange udsigter for ændringer, og vi kunne ikke byde vores lærere og elever, at de skulle risikere at sidde med flere forskellige passwords, afhængig af, hvordan de kom ind i systemerne,” forklarer Claus Jensen.

Signaturgruppen fortalte, at man havde en ny løsning, og havde brug for en pilotkommune. Hillerød Kommune gik i dialog med sin skoleafdeling, om den kunne se nogle perspektiver i den løsning, som Signaturgruppen skitserede. 

Sådan blev det, og samarbejdet har fungeret upåklageligt.

God samarbejdspartner

”Signaturgruppen er en god samarbejdspartner. Deres folk bruger meget tid på at forstå kundernes behov. De har en forståelse af, at de vil prøve at tilpasse deres løsning til os, de prøver ikke på at tilpasse os ind i en kasse, som de har opfundet. De er utroligt gode til at lytte til kundens behov, og de er gode til at udvikle agile projekter. 

Vi oplever, at det er vores setup, der definerer, hvordan systemet skal være. Signaturgruppen er god til at sætte fire hjørneflag og kridte en bane op, og så kan vi spille inden for stregerne og finde ud af i fællesskab, hvordan spillereglerne bliver bedst for os. De kommer med grundideerne, og så er der rum og plads til at udvikle inden for rammerne, og det er superpositivt,” siger Claus Jensen.

Integrationspakken til nyt Unilogin er den seneste tilføjelse til Hillerød Kommunes produktportefølje fra Signaturgruppen, og Claus Jensen håber, at de mange produkter måske kunne bringes ind under samme paraply.

For yderligere information om Unilogin, kontakt Carsten Sørensen, Signaturgruppen Salg

Mobil: 21 28 01 11 Mail: carsten@signaturgruppen.dk

Udfyld dine kontaktoplysninger så vil vi kontakte dig med mere info om produktet.