Supportteam i fuld gang med onboarding

Signaturgruppens MitID Broker går i luften 6. maj, når MitID pilotdriften sættes i gang, og det skaber travlhed i supportteamet.

Vi forventer, at de første tjenester på vores Broker bliver netbanker i BEC-samarbejdet, og at vores øvrige tjenester planlægger opstart fra 16. august, når der åbnes for generel adgang til MitID. 

Læs mere om MitID pilotperioden her:

https://digst.dk/it-loesninger/mitid/nyheder-om-mitid/nyheder-fra-2021/mitid-justerer-tidsplanen/

Vores supportteam er i fuld gang med onboarding af tjenesterne. 

”Vi har løbende stillet dokumentation og test til rådighed i takt med, at det har været tilgængeligt. Her fra midt i april er der desuden blevet åbnet for ekstern test af MitID, sådan at alle projekterne hos tjenesteudbyderne nu kan sætte blus på onboardingen til MitID hos os,” siger Niels Frimodt Sørensen, CTO hos Signaturgruppen, som sidder i de daglige dialoger med tjenesteudbyderne. 

”Tidligere har man kun kunnet teste med vores almindelige demo-logins, men nu er der altså mulighed for, at tjenesteudbyderne kan se, hvordan den fulde slutbrugeroplevelse med MitID bliver,” siger Niels Frimodt-Sørensen.

 

Adgang for kunder

”I første omgang har vi åbnet op for, at nogle enkelte tjenesteudbydere har fået denne mulighed. I denne omgang er det også muligt for vores kunder at få adgang,” fortsætter han.

Har man som tjenesteudbyder et ønske om særligt grafisk udtryk i form af logo, farver og tekster, har man adgang til at se slutbrugeroplevelsen heraf.

”Der er stadig et stykke tid, til MitID går i luften for almindelige tjenesteudbydere, men vi oplever en særlig stor interesse for, hvordan brugeroplevelsen bliver allerede nu,” siger Niels Frimodt-Sørensen. 

 

Certificering i to dele

Sikkerheden omkring MitID baserer sig blandt andet på, at MitID Brokere gennemfører en certificering i to dele, hvor første del primært validerer, at MitID Brokerens organisation er sikkerhedsmæssig moden til at kunne løfte ansvaret, imens sidste del dokumenterer sikkerheden i den udviklede forretningsapplikation, driftsmiljø og driftsorganisation ved hjælp af blandt andet code-reviews og eksterne sikkerhedstests fra specialist-virksomheder i disse områder. 

”Signaturgruppen har jo været en stærk spiller i dette arbejdsfelt i 15 år, og MitID-certificeringen markerer for os begyndelsen på de næste 10 års digitalisering i Danmark, hvor MitID vil være krumtappen,” siger Morten Storm Petersen, direktør i Signaturgruppen. 

”Vi glæder os til at bidrage til infrastrukturen, og når vi lige er kommet over den første hektiske migreringsperiode i efteråret 2021, ser vi mange nye muligheder i MitID, hvor både MitID-tjenester og slutbrugere vil få brugervenlighed, fleksibilitet og innovation i det langsigtede samarbejde med os.”

Kontakt os på salg@signaturgruppen.dk eller tlf: 70 25 64 25 for at høre mere om, hvordan vi kan videreudvikle jeres NemID-tjeneste til de nye muligheder med MitID.