Travlhed med MitID Rettighedsstyring 

I takt med at tjenesteudbyderne har de grundlæggende login-funktioner på plads i forhold til MitID for private, er turen nu kommet til MitID Erhverv. 

Private tjenesteudbydere og offentlige tjenesteudbydere med specifikke behov, der har anvendt NemID Attributtjenesten, har brug for en plan for håndtering af autorisationer fremadrettet.

I Signaturgruppen har vi derfor for tiden travlt med de første projekter, der anvender vores Nets eID Broker Rettighedsstyring, som er en videreførelse af NemID Attributtjenesten. 

Ved at anvende Nets eID Broker Rettighedsstyring sikrer tjenesteudbyderne, at erhvervskunderne kan registrere rettighedsadministratorer og rettigheder på en ensartet måde på tværs af tjenester.

Velfungerende mekanisme

Det er tjenesteudbydere, der kan oprette og udbyde rettigheder via Nets eID Broker Rettighedsstyring. Administratorer i brugerorganisationer kan tildele tjenesteudbyder-specifikke rettigheder til medarbejdernes MitID Erhverv identitet.

Tjenesteudbyderne kan så få adgang til disse rettigheder i forbindelse med, at medarbejderen efterfølgende logger ind i tjenesteudbyderen digitale tjenester. Når medarbejderen forsøger at tilgå tjenesteudbyderens digitale tjeneste for at selvbetjene sig med sit MitID Erhverv, kan tjenesteudbyderen kontrollere, at den nødvendige rettighed er sat for medarbejderen. Er dette tilfældet, gives adgang til tjenesteudbyderens digitale tjeneste på den pågældende virksomheds vegne.

En velfungerende autorisations-mekanisme, som tjenesteudbyderne kan have tillid til, er en forudsætning for udnyttelsen af potentialet i MitID Erhverv for tjenesteudbydere, der har behov for erhvervs-logins i deres selvbetjenings-løsninger.

Det er gratis for erhvervskunder at tildele rettighederne og anvende dem. Tjenesteudbyderen betaler for etablering og drift af MitID Rettighedsstyring.