Signaturgruppens migreringssite

NemID afløses i 2022 af private identiteter leveret af MitID projektet samt MitID Erhvervsidentiteter leveret af NemLog-in3 projektet.

Signaturgruppens migreringssite beskriver, hvordan Signaturgruppens løsninger opdateres til at understøtte migreringen fra NemID til MitID og MitID Erhverv.

Praktik i migreringsperioden – understøttelse af både NemID og de nye identiteter

Alle brugere af NemID privat og NemID medarbejdersignatur skal have en ny elektronisk identitet i løbet af migreringsperioden, som forventes at vare cirka et år. I migreringsperioden bør disse brugere beholde deres NemID, da nogle tjenesteudbydere måske ikke er klar til de nye identiteter før sidst i migreringsperioden.

Omvendt bør tjenesteudbyderne understøtte både NemID og de nye identiteter i hele migreringsperioden for at sikre, at alle deres brugere kan anvende deres tjeneste.

Signaturgruppens tidsplan for et meget travlt år. Der står en lang række projekter foran os i 2021

- Til NemID Tjenesteudbyderne tilbyder vi Nets eID Broker.
- Vi har udviklet en ny "NSIS Lokal IdP” teknologipakke, som opfylder hovedparten af de tekniske NSIS krav, således at opgaven med at revidere og NSIS anmelde jeres Lokal IdP bliver så kosteffektiv som mulig.  Denne løsning pilottester vi i foråret med tre kommuner, og derefter er vi klar til at udrulle i fire bølger fra sommer 2020 til sommer 2022.
- Vi opdaterer vores øvrige løsninger hos jer til at understøtte MitID og de nye erhvervsidentiteter igennem Nets eID-Brokeren.

De nye erhvervsidentiteter fra NemLog-in3 forventes klar december 2021.

Ændringer i den nye infrastruktur sammenlignet med NemID

Læs mere om MitID og NemLog-in3 på Digitaliseringsstyrelsens migreringssite