Broker Blog

Få de seneste opdateringer og nyheder om vores broker. 

Opdatering på Signaturgruppen Broker

- Juli 2024

Arbejdet med at implementere MitID skrider frem. Herunder kan du læse nyt om den seneste udvikling.

  

aldersverifikation-mockup1.png

Aldersverifikation

Danmark går først i EU med aldersverifikation af kunder, der køber alkohol. Signaturgruppen kan lave løsninger direkte med MitID, men også mere GDPR-venlige varianter, hvor man får mindst muligt information om brugeren, men alligevel overholder lovgivningen. Læs mere på MitID Aldersverifikation.

 

MitID opdatering

MitID opdaterede d. 26/6 Præproduktionsmiljøet fra v13 til v14. Det forstyrrede desværre miljøet. Oplever du forstyrrelser enten i produktion eller i PP anbefales det at du følger med på vores driftsstatus side: Driftsstatus, hvor vi vil kommunikere om forstyrrelser eller annoncere opdateringer.

Den tilsvarende release er planlagt til 14/8 i produktionsmiljøet. Det forventes ikke at opdateringen vil give udfordringer for tjenesteudbydere idet den primært indeholder ændringer rettet imod brugere.

 

Dansk Erhverv & Signaturgruppen præsenterer:

Webinar om aldersverifikation ved online handel
Lær hvordan din netbutik kan opfylde nye lovkrav ved fjernsalg af alkohol, nikotin og tobak med MitID Aldersverifikation. Læs mere og tilmeld dig her

 

Nyt website

Vi har opdateret vores website til et mere tidssvarende look. I samme forbindelse har vi rettet vores budskaber til, så vores kunder nemt og hurtigt kan få et godt overblik over vores services. Tilsvarende har vi udfaset referencerne til Nets i vores produktnavne – eksempelvis ”Signaturgruppen Broker”
Tag et kig på siden her.

 

Nyt dokumentationssite

I samme omgang har vi givet vores dokumentation et brush-up og omlagt det fra dokumenter til web. Hvis du således vil orientere dig i mulighederne for vores tekniske integrationer, henvises du til Broker Teknisk Dokumentation.

 

Aldersverifikation

Danmark går først i EU med aldersverifikation af kunder, der køber alkohol. Signaturgruppen kan lave løsninger direkte med MitID, men også mere GDPR-venlige varianter, hvor man får mindst muligt information om brugeren, men alligevel overholder lovgivningen. Læs mere på MitID Aldersverifikation.

 

Infrastruktur update

Vores løbende arbejde med at forbedre vores service kræver en grundlæggende opdatering i denne omgang. De fleste kunder bliver ikke berørt, men er du eksempelvis afhængig af at kunne filtrere indkommende trafik fra vores datacentre, skal du opdatere din indgående firewall regel, angivet herunder:

Pre-Produktion (PP)

For kunder i PP skal man være opmærksom på at source IP-adressen for pp.netseidbroker.dk skifter fra 91.102.27.1 til en adresse i subnettet 185.208.80.0/22.
Opdateringen forventes gennemført den 15/8.

Produktion

For kunder i produktion er vores sourceIP for netseidbroker.dk pt 185.208.81.220 og 185.208.81.236. Dette forventes ikke umiddelbart ændret, men kunder opfordres til at opdatere inbound firewall regler til at tillade trafik fra subnettet 185.208.80.0/22.
Opgraderingen i produktion forventes gennemført d. 25. august kl. 23. Følg som sædvanligt med på vores StatusPage.

Bemærk endeligt at vi i løbet af efteråret tilsvarende ændrer DNS for vores service, men kunder får en længere frist til at foretage denne ændring og der vil være mulighed for parallel drift.  

 

CPR-match for kvalificerede signaturer

Nemlog-in opdaterede til v9 i maj måned. I den forbindelse blev det endelig muligt at matche en privatperson med den identitet, der fremgår af signaturen. Denne funktionalitet er også tilgængelig for de tjenesteudbydere, vi hjælper med kvalificeret signering. Læs mere om funktionen her.

Opdatering på Signaturgruppen Broker

- Januar 2024

 

Broker TLS/SSL server certifikat kæde

Endpoints hos MitID og Signaturgruppen Broker er beskyttet med TLS/SSL på basis af server certifikater vha Let's Encrypt.

Certifikatkæden præsenteret har hidtil været eksempelvis
<netseidbroker.dk> -> R3 -> ISRG Root X1

Fremover (fra den 8. Februar) ændres dette, så nye certifikater udstedes og præsenteres udenlukkende med kæden
<netseidbroker.dk> -> R3
Issuing CA 'R3' er udstedt af 'ISRG Root X1' og er i truststore på alle moderne enheder. Derfor forventes det ikke, at ændringen giver problemer.
Men idet at der kan være integrationer, der ikke har korrekt/opdateret trust i deres keystores eller på anden måde ikke umiddelbart vil understøtte dette automatisk laver vi en kontrolleret opdatering/udrulning af nye certifikater for alle endpoints for PP på onsdag den 17/1. Produktion kommer efterfølgende fra 8/2.

Således bør du som tjensteudbyder verificere at din integration kører videre i PP-miljøet efter 18/1 med henblik på at sikre, at der ikke vil være problemer for den tilsvarende integration i produktion.

 

MitID v13 deploy 

MitID har planlagt den kommende opdatering af infrastrukturen til v13. Detaljerne i opdateringen frigives indenfor den nærmeste fremtid. Det forventes ikke, at MitID v13 indeholder noget, som man som tjenesteudbyder skal forholde sig til, men blot indeholder forbedringer og funktionalitet, som relaterer sig til brugerne. 

For en god ordens skyld opfordres alle tjenesteudbydere til at sikre at deres integrationer virker i PP efter opdateringen 30/1 2024. 

Opdateringen er planlagt til at skulle i produktion 20/2 2024.

Følg evt med på vores statuspage.
 

 

Kundetilfredshedsundersøgelse

Din organisation anvender måske vores broker-løsning, Signaturgruppen Broker, til at verificere slutbrugere med MitID, før de får adgang til jeres digitale tjenester og/eller til elektronisk signering af dokumenter.

Vi vil sætte stor pris på din feedback vedrørende integrationen til broker-løsningen samt din generelle oplevelse med vores broker-løsning. Som en ekstra tak for din deltagelse udtrækker vi en vinder, som vil modtage en lækker chokoladepræmie.

Gå til undersøgelsen

 

Opdatering på Signaturgruppen Broker

- Oktober 2023

 

NemID nedlukning - tjenesteudbydere skal sige farvel til NemID

Signaturgruppen har i tidens løb hjulpet mange tjenesteudbydere med at sætte mulighed for login med NemID op. Mange af tjenesteudbyderne er vi også endt med at hjælpe med MitID, og her understøtter vi typiske NemID og MitID via brokeren.

Det er meldt ud at NemID lukker ned d 31/10 2023 og derefter vil MitID være løsningen fremadrettet.

Hvis man som tjenesteudbyder selv vil være i kontrol med NemID-nedlukningen, kan vi anbefale, at man selv afkonfigurerer NemID på sin tjeneste. Hvis man anvender brokeren, kan man ændre IdP-konfigurationen i administrations-panelet eller styre det fra sin applikation ved at sætte den såkaldte idp_values til ikke at indeholde NemID.

For tjenesteudbydere, der anvender brokeren til NemID, indfører vi efter nedtagningen af NemID med udgangen af oktober en automatisk blokering for NemID, så NemID ikke startes uanset, om det er konfigureret op, eller der bedes om det eksplicit med idp_values. Dette bør sikre en god oplevelse for brugerne hen over nedlukningen.

Derudover forventer vi ikke at nedlukningen af NemID kommer til at betyder forstyrrelser af driften af tjenesterne på Signaturgruppen Broker.

 

MitID v12 deploy 17/10

MitID har annonceret, at de 17/10 kl 02.00 CET starter udrulningen af den såkaldte MitID v12. Vi forventer ikke, at opdateringen kommer til at give udfordringer for tjensteudbyderne, da den primært indeholder optimeringer og ting der er relevante for brugere og registrering af disse.

Bemærk dog at man skal forvente forstyrrelse af MitID tjenesten af op til 30 minutter fra kl 02.10.

 

Tjenesteudbyderspecifikke Logo i MitID App

MitID anbefaler, at man som tjenesteudbyder udnytter muligheden for at få et tjenesteudbyderspecifikt logo ind i MitID App'en. Det sikrer en stærk videreførsel af tjenesteudbyderens branding og så bidrager det til sikkerheden idet, at brugeren nemmere visuelt kan kontrollere at den transaktion, som er under godkendelse, er den forventede.

Vi har indbygget en validator, der gør det nemt at sikre at et logo i SVG-format overholder de tekniske retningslinjer fra MitID. Validatoren er tilgængelig når man som tjenesteudbyder logger ind i administrations-portalen. Derfra mangler man bare sende filen ind til vores support for endelig konfiguration i MitID.

Scroll to Top Button