NSIS Lokal IdP

 

National Standard for Identiteters Sikringsniveau er den nye standard, der supplerer NemID medarbejdersignatur fremadrettet, når medarbejderne skal på nationale tjenester, som behandler følsomme persondata. Det nye sikringsniveau forudsættes i tjenester på fælleskommunal rammearkitektur, til Aula og Unilogin på skoleområdet og er også best practice i forhold til sikker adgangskontrol til beskyttelse af data, som er omfattet af GDPR-lovgivning.

 

NSIS Lokal IdP pakken

NSIS Lokal IdP teknologipakken opfylder hovedparten af de tekniske NSIS krav, således at opgaven med at revidere og NSIS anmelde jeres Lokal IdP bliver så kosteffektiv som mulig.  

Denne løsning er pilottestet med Viborg, Horsens og Gladsaxe kommuner i 2021 og rulles ud i 2022. Pakken illustreres herunder med et sortiment af SoloID to-faktor løsninger hos brugerne.

nsis-lokal-idp.jpg

 

SoloID to-faktor løsningerne

SoloID to-faktor løsningerne,understøtter to-faktor sikkerhed sammen med MS ADFS fødereringsserver. SoloID løsningerne omfatter dels en app til mobile devices understøttende IOS, Android og Chrome OS, dels to-faktor komponenter til desktops understøttende Windows og Mac OS, som lader en brugers personlige hardware udgøre en "usynlig" anden faktor i brugerens hverdag. 

Læs mere om SoloID her.

 

SoloID med FIDO hardwarenøgle

SoloID-løsningerne understøtter også anvendelse af personlig FIDO-baserede hardwarenøgle og ID kort. Dermed kan også brugere uden personlig hardware få en sikker og brugervenlig to-faktorløsning.

 

Bliv bedre klædt på til den faglige afklaring med vores NSIS whitepapers

NSIS standarden åbner mange nye spørgsmål og diskussioner. Vi har påbegyndt en række whitepapers om nogle af de centrale spørgsmål, så vi kan få kvalificeret diskussionerne, efterhånden som vi bliver klogere på praktiske implementeringer og best practice i forhold til compliance til NSIS.

Giv os gerne feedback også, så vi løbende kan gøre dem bedre!

Hvad er en NSIS to-faktor løsning?

NSIS krav til sikker registrering af medarbejdere