NYHEDER

e-nettet: ”Signaturgruppen er dygtige, konstruktive og imødekommende”

Signaturgruppen har gennem mange år samarbejdet med e-nettet, og ifølge chefanalytiker Kim Yde Søndergaard fungerer samarbejdet omkring rettighedsstyring rigtig godt.

06.10.2023 13.16
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed quis nisl ante. Donec mollis pulvinar mauris ut ultrices. Praesent accumsan, diam a tempor ultric.

Virksomheden e-nettet kan beskrives som lidt af en digital hovedbanegård, hvor medarbejderne arbejder med at udvikle og vedligeholde en moderne infrastruktur med et bredt informations- og serviceudbud til finanssektoren og boligmarkedets aktører. 

Som serviceudbyder har e-nettet brug for rettighedsstyring med en lang række kunder. Disse kunder har nogle medarbejdere, der tilgår e-nettets brugerflade, og kunderne skal autentificeres over på e-nettet. 

I de løsninger opererer e-nettet med, at kunderne kan differentiere mellem forskellige rettigheder, som medarbejdere kan have.  

”Da vi ikke ønsker at kende interne strukturer over medarbejderforhold i virksomhederne, så er rettighedsstyringsløsningen lige præcis en mulighed for at uddelegere til kundevirksomhederne selv,” siger e-nettets chefanalytiker Kim Yde Søndergaard.

”For os betyder det, at vi ikke skal kende noget som helst til kundernes medarbejdere ellers deres organisation. For kunderne betyder det, at de selv kan administrere deres medarbejderes rettigheder i forhold til vores produkter,” forklarer Kim Yde Søndergaard.

Blandt de vigtigste processer, som e-nettets produkter understøtter, er finansiering til private og erhverv, køb og salg af bolig, tinglysning samt omlægning af lån, og den digitale motorvej er i dag så integreret en del af arbejdsgangene i den finansielle sektor, at der kun er få manuelle afkørsler tilbage.

 

Sikker adgang

Når e-nettets brugere skal benytte og tilgå e-nettets digitale løsninger, er det naturligvis vigtigt at vide, at det er de korrekte brugere, som tilgår e-nettets portalløsninger, så en bruger ikke får uberettiget adgang til f.eks. data og fortrolige oplysninger om en kunde. Derfor skal e-nettets kunders medarbejdere logge sig ind med MitID Erhverv for at benytte og tilgå e-nettets digitale løsninger.

Når organisationer alligevel skal logge ind på offentlige selvbetjeningsløsninger med MitID Erhverv og f.eks. læse digital post eller indberette skat, så er det fleksibelt for medarbejdere hos e-nettets erhvervskunder, at de også her kan logge ind eller underskrive digitalt på vegne af virksomheden hos e-nettet med MitID Erhverv. 

Det skaber sikkerhed og tryghed for brugerne.

Kundernes selvadministration af deres medarbejderes rettigheder til e-nettets produkter håndteres af en rettighedstjeneste, som er leveret af Signaturgruppen.

 

Læs også:

Signaturgruppen Broker Rettighedsstyring

"Signaturgruppens leverancer og service til e-nettets rettighedsstyring fungerer særdeles tilfredsstillende," forklarer Kim Yde Søndergaard.

”Signaturgruppen er dygtige, konstruktive og imødekommende. De rummer en enorm domæneviden om det digitale samfunds identitetsløsninger. Vi har haft en rigtig god dialog med Signaturgruppen gennem hele vores projekt med at omlægge til MitID og MitID Erhverv,” tilføjer chefanalytikeren.

Signaturgruppen forlængede den mangeårige samarbejdsaftale med e-nettet for et par år siden, og aftalen om rettighedsstyring var med i den pulje.

 

Læs mere om e-nettet her:

https://www.e-nettet.dk

 

Hvis du vil vide mere om Signaturgruppens Nets eID Broker Rettighedsstyrings-løsning, så kontakt:

Susan Kit Hansen
Key Account Manager

M: +45 30 69 55 08

E: susan@signaturgruppen.dk