NYHEDER

Succesfuldt samarbejde mellem flere aktører

Videncenter for Helbred & Forsikring har opnået en langt højere succesrate på signeringer efter at have implementeret en ny signeringsløsning faciliteret af Signaturgruppen og Sanocast.

16.04.2024 13.56
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed quis nisl ante. Donec mollis pulvinar mauris ut ultrices. Praesent accumsan, diam a tempor ultric.

Nemt og intuitivt.

Sådan betegner Allan Ebert Deis, videncenterchef for teknik i Videncenter for Helbred & Forsikring, det nye signeringssystem fra Signaturgruppen. Videncenter for Helbred & Forsikring havde problemer med en række elektroniske helbredserklæringer, som folk udfyldte online, men som ikke kunne signeres. 

Ifølge Allan Ebert Deis drejede det sig om ca. 15 pct. af brugerne, som ikke kunne få afsluttet deres signatur, men siden december 2023 har Videncenter for Helbred & Forsikring kørt med en ny løsning fra Signaturgruppen programmeret og implementeret i samarbejde med IT-virksomheden Sanocast, og det har skabt en stor forbedring.

Nu arbejder videncentret med en succesrate på 99 pct. for de 6.000-7.000 signeringer, som videncentret har om måneden.

”Brugerne har meget nemmere ved at forstå det nye flow, så derfor er der langt færre fejl,” siger Allan Ebert Deis.

 

Gode erfaringer

Hos Sanocast står direktør og softwarearkitekt Karsten Olsen for arbejdet med implementeringen af signeringsløsningen. Han har gode erfaringer med at samarbejde med Signaturgruppen, bl.a. fordi Sanocast hele tiden har kunnet få den nødvendige hjælp, og han oplever samtidig en god portion smidighed fra Signaturgruppens side.

Det er en god samarbejdspartner,” siger han om folkene hos Signaturgruppen, ligesom han beskriver samarbejdet med videncentret som rigtigt givende. 

De har været særdeles forstående for, at vi som softwareudviklere bliver nødt til at have indsigt i deres processer, før vi kan udføre den optimale løsning for dem,” siger Karsten Olsen.

 

Nærvær og god service

Allan Ebert Deis er også godt tilfreds med samarbejdet med Signaturgruppen. Han betegner kontakten med bl.a. Susan Kit Hansen og Niels Frimodt Sørensen som nærværende, og den gode service båret frem af en god kemi fik ham til at opsøge en aftale med Signaturgruppen. 

Videncenter for Helbred & Forsikring er en selvstændig forening, der rådgiver forsikringsselskaber og pensionskasser omkring medicinsk helbredsvurdering i forbindelse med tegning af forsikring. Videncentrets kerneydelse er opdateret rådgivning om forsikringsmedicin og helbred. 

Hvis man f.eks. tegner en liv- eller pensionsforsikring, skal forsikringsselskabet eller pensionsselskabet have viden om de helbredsmæssige forhold, før de kan påtage sig den forsikringsmæssige risiko. Disse helbredserklæringer har Videnscenter for Helbred & Forsikring udviklet og drifter for pensionsselskaberne. Erklæringerne skal afslutningsvis signeres digitalt.

En del af den proces har virksomheden Sanocast været behjælpelig med. Videncenter for Helbred & Forsikring havde i forvejen en anden signeringsløsning med MitID, men den løsning var i en periode ustabil og generelt uoverskuelig. Derfor var der behov for en mere smidig og brugervenlig løsning.

Gennem et møde med Signaturgruppen blev Videncenter for Helbred & Forsikring præsenteret for Signaturgruppens forskellige signeringsløsninger, og hvordan de fungerede.

Videncentret gik derefter i gang med at analysere hvilken løsning, der passede bedst ind i deres setup, og da Signaturgruppen anbefalede samarbejdspartneren Sanocast til at stå for implementeringen af signeringsløsningen, blev en ny løsning valgt.

Sanocast arbejder med digitalisering og softwareudvikling og hjælper virksomheder med at udvikle værdifulde, digitale projekter.

Virksomheden kan både hjælpe med MitID-integration, udvikling af MitID-login og MitID-dokumentsignering. De er faktisk i stand til at assistere uanset hvem af de fem danske MitID-brokere, som en kunde måtte ønske at gøre brug af, men Sanocast har især gode erfaringer med Signaturgruppen og deres brokerløsning.


Efter kundernes indsendelse af deres helbredserklæring genererer Videncenter for Helbred & Forsikring en signeringstekst, som identificerer deres helbredserklæring. Herefter benyttes Signaturgruppens transaktionssignering til signering med MitID.

 

Hvis du vil vide mere om signeringsløsninger, så kontakt:

Susan Kit Hansen,
Key Account Manager

Mail: susan@signaturgruppen.dk
Mobil:   +45 30 69 55 08