Sessionsdeling: Brugere slipper for at logge ind flere gange med ny løsning

Nyt system skaber en mere sammenhængende oplevelse.

 

Signaturgruppens MitID Broker understøtter de forskellige mekanismer for session-styring, som MitID-standarden lægger op til. 

Nu har Signaturgruppen generaliseret mekanismen kaldet ”Controlled Transfer” til en generel mulighed for overførsel af en sikker brugersession fra en app eller en browser, uanset om overførslen er baseret på MitID eller et andet og tilsvarende sikkert login.

Løsningen er netop kommet i drift for en integration mellem en af Signaturgruppens MitID tjenesteudbydere og dokumentsystemet mit.dk

Systemet fungerer på den måde, at tjenesteudbyderen kan sende dokumenter til sine kunder i mit.dk, og kunden kan så via et link i dokumentet blive ført tilbage til sit sikre selvbetjeningsunivers.

”På den måde har vi skabt en mere sammenhængende oplevelse, uden at brugeren oplever at skulle logge ind flere gange efter hinanden,” forklarer Signaturgruppens direktør Niels Frimodt Sørensen.

I første omgang understøtter Signaturgruppen sessionsdeling fra dokumenttjenesterne mit.dk og eBoks, men løsningen er generel og kan således anvendes i mange andre sammenhænge.