NYHEDER

Lokal rettighedsstyring kan spare tid

En lang række virksomheder, der ofte har brug for at få adgang til offentlige tjenester, som f.eks. Virk.dk, kan få stor glæde af at få styring på sine rettigheder til adgang for virksomhedernes brugere.

21.08.2023 12.11

Det gælder f.eks. også sundhedsfaglige tjenester, der ligger under sundhedsvæsenets elektroniske brugerstyring, en slags pendant til den brugerstyring, som findes mod offentlige tjenester.

”Signaturgruppens kongstanke er, at organisationer ønsker at styre identitet og rettigheder i deres lokale brugerkatalog,” forklarer udvikler i Signaturgruppen, Peter Buus.

”Meningen er, at man skal flytte administrationen af brugernes rettigheder fra brugeradministrationsportalen i NemLog-in til det lokale AD. Virksomhederne opnår, at de ikke manuelt skal ind og tildele rettigheder i en ekstern portal. I stedet får man rettigheder tildelt lokalt med de rutiner og processer og arbejdsgange, der nu helt naturligt er i en organisation,” siger Peter Buus.

 

Tidsbesparelse

Gevinsten er, at man sparer tid, og man får et samlet overblik over, hvilke rettigheder en medarbejder har, i stedet for at det ligger og flyder i et eller andet ekstern system. Det hele bliver registreret lokalt. 

Har man som virksomhed brug for at vide, hvordan man får tildelt rettigheder til sine medarbejdere, kan med stor fordel kontakte Signaturgruppen.

”Det er vi rigtig gode til. Man kan roligt kontakte Signaturgruppen og spørge, om vi kan hjælpe med at formidle rettigheder dynamisk, så virksomheden ikke skal administrere rettigheder flere forskellige steder, men de har ét eneste sted, nemlig deres lokale brugerkatalog, deres AD,” siger Peter Buus.

På den måde slipper man for at logge ind i brugeradministrationen og gøre det dobbelt. 

Det er både en forenkling og en konsolidering af adgang, så man ikke har rettigheder til brugerne liggende i flere forskellige systemer.

 

Har du lyst til at vide mere om rettighedsstyring, så kontakt

Peter Buus,
Udvikler i Signaturgruppen

Mobil: +45 20 28 40 42

Mail: peter@signaturgruppen.dk