Rationalisering med NemID på Bornholm

Bornholms Regionskommune har installeret landets mest komplette NemID-løsninger til understøttelse af medarbejdernes dagligdag. Løsningerne gør nu adgangen enklere og livet lettere for medarbejdere og IT-afdelingen.

Bornholms Regionskommune besluttede sidst i 2011 at implementere ”den fulde NemID-pakke” fra Signaturgruppen. Det skete på baggrund af gode oplevelser med Signaturgruppen som leverandør af Signaturcentral-løsningen et års tid tidligere.

”Den fulde NemID pakke” omfatter hos Regionskommunen følgende funktionalitet:

- Intranet
- Webmail (Outlook Web Access)
- HR-system (MUS-samtaler)
- VPN (Cisco til 500 medarbejdere)
- Password Reset

Løsningen giver Regionskommunen nye muligheder for at tilbyde flere medarbejdere adgang til flere af løsningerne, sammenlignet med den tidligere sms-baserede løsning. Erfaringerne er positive:

”Det er et dejligt system. Det kører bare, og der er ingen brok. Det er implementeret nu, og bruges flittigt til både password-reset og logon”, siger Bent Christensen, it-tekniker hos Bornholms Regionskommune og ansvarlig tekniker på implementeringen.

”Samarbejdet med Signaturgruppen har været meget behageligt, såvel onsite herovre hos os som efterfølgende via telefon og fjernadgang”, fortæller Bent Christensen.

Hurtigere, sikrere, billigere

Medarbejderne har også taget godt imod løsningen og er sprunget lige ud i at bruge de nye muligheder med NemID. I løbet af den første måned, hvor løsningen blev introduceret uden alt for meget intern reklame, kom der allerede god trafik på løsningerne med følgende antal anvendelser:

Intranet 682
Webmail 1.364
HR system 301
Cisco VPN 168
Password reset   73

 

Stabschef Claus Munk udtaler:

”Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med et så professionelt og teknisk højt funderet firma som Signaturgruppen. Fra ledelsens side forventer vi, at løsningen giver såvel større tilgængelighed til vores systemer som højere arbejdsglæde blandt vores medarbejdere”.

Bornholms Regionskommune forventer selv at de største fordele vil være:

- Hurtigere, sikrere og billigere password resets
- Besparelse på VPN-sikkerhedsløsning
- Adgang til intranet for alle medarbejdere uden brugeradministration.