Værktøjsgrossist har stor glæde af MitID Erhverv

Signaturgruppen har som den eneste leverandør, der både har en MitID Broker certificering og er på NSIS positivlisten, hjulpet Carl Ras på plads med en løsning til sikker validering af erhvervsbrugere.

”Signaturgruppen er gode til at hjælpe virksomheder som os. Ikke mindst til at fortælle, hvad vi skal gøre for at komme i mål.”

Sådan siger IT-chef Erik Borch Olsen fra værktøjsgrossisten Carl Ras, der med et hovedkontor, 25 håndværkerbutikker, i Carl Ras, 3 Aktive og Jydsk Værktøj, over hele landet har tusindvis af kunder inden for håndværkerbranchen.

Carl Ras ønskede en professionel erhvervsvalidering i forbindelse med oprettelse af nye kunder på den digitale portal ”Mit Carl Ras”, hvor man har ca. 5.000 valideringer om året. Virksomheden ønskede samtidig at være blandt de første til at tilbyde MitID Erhverv til sine kunder.

Gennem ”Mit Carl Ras” bliver kunderne verificeret, så Carl Ras er sikker på, at kunden er den, han udgiver sig for at være. Valideringen er vigtig, fordi Carl Ras bl.a. tilbyder kredit, og man har faktisk oplevet situationer, hvor kunder har forsøgt at snyde.

Via en Broker

Erik Borch Olsen begyndte at undersøge markedet for udbydere af MitID Erhverv. Han var orienteret om, at man ved integration til MitID ikke selv kunne lave en direkte integration til MitID på samme måde, som man kunne i forbindelse med NemID. 

Nu skulle det foregå via en Broker. Erik Borch Olsen undersøgte markedet, og Signaturgruppen var nogle af de første, han stødte på, som var i stand til at udføre den opgave. På det marked er Signaturgruppen den eneste MitID-certificerede broker, som er på NSIS’ positivliste og dermed kan tilbyde tjenesteudbydere at understøtte MitID Erhverv i deres digitale tjenester, eksempelvis til login og validering af erhvervsslutbrugere.

”Vores erfaring med Signaturgruppen er rigtig god,” siger Erik Borch Olsen og erkender samtidig, at alle har skullet lære lidt i denne her proces. Både hos Carl Ras og hos Signaturgruppen. 

”Vi havde ikke så meget erfaring på det her område, men Signaturgruppens folk har været gode til at dele ud af deres erfaring og give den nødvendige sparring,” fortsætter han.

Gode rådgivere

Processen er gået, som IT-chefen havde håbet og forventet. 

”Vi har ikke stødt på udfordringer, men vi har også lært, at det at rulle MitID ud i et land som Danmark, både privat og i det offentlige, det tager tid, og det er ikke altid, at den forudsagte tidsplan holder. Men ellers er det gået præcis som forventet,” siger han og anerkender Signaturgruppens evner som rådgivere.

”Deres folk er gode til at hjælpe virksomheder som os. Ikke mindst til at fortælle, hvad vi skal gøre for at komme i mål. De har holdt os i hånden gennem hele projektet og vist os vejen. De har stillet deres viden til rådighed for os. Så forløbet har været ganske udmærket,” siger Erik Borch Olsen.

 

Hvis du vil vide mere om MitID Erhverv, så kontakt Key Account Manager 

Susan Kit Hansen – Mob. +45 30 69 55 08 – susan@signaturgruppen.dk