Lille nøgleviser skaber sikker adgang

En række medarbejdere på Høje Taastrup Kommunes plejecentre kan nu se frem til at kunne logge sikkert på deres fælles iPads ved hjælp af en lille nøgleviser.

På Høje Taastrup Kommunes plejecentre arbejder man med en række fælles iPads til journalbrug for medarbejderne. Disse iPads er monteret således, at der ikke er mulighed for at koble eksternt udstyr til via USB/lightning-indgangen.

Det gav nogle udfordringer i forbindelse med at være i stand til at logge sikkert på i NSIS-verdenen. Med daværende sortiment var det problematisk, da plejecentrene ikke kunne få tildelt simplere enheder til at koble sammen med eksternt udstyr.

 

Ny sikker løsning
Nu har Signaturgruppen løst opgaven, så medarbejderne på plejehjemmene kan logge sikkert på i NSIS-verdenen. 

Signaturgruppen har nemlig introduceret en ny type device til virksomhedens sortiment af enheder, der kan understøtte den "besiddende" faktor. 

Denne er en af de tre faktorer, hvoraf to ud af tre kræves, for at man kan komme på ”NSIS niveau betydeligt”.

Den nye device er en TOTP nøgleviser, som brugeren kan registrere via Signaturgruppens NSIS-løsning.
Herefter kan brugeren aktivere enheden og få udleveret en engangskode, som brugeren kan anvende til at opnå den anden nødvendige faktor i sit login.

 

Kompatibel device

En af de største udfordringer for Signaturgruppens udviklere i processen har været at finde en device, der var kompatibel med Høje Taastrups udstyr.

”TOTP er en kendt standard, og der findes mange forskellige fabrikater med enheder, der understøtter dette system. Det betyder, at der er forskel på, hvordan de understøtter bindingen mellem device og registrering.
Det betyder, at vi må vælge nogle fabrikanter, som de vælger at understøtte, så ikke alle modeller af disse devices er kompatible med løsningen,” forklarer udvikler Vinh Cong fra Signaturgruppen.

René Hasly, IT- og digitaliseringschef i Økonomi- og Digitaliseringscenter i Høje Taastrup Kommune, glæder sig over aftalen med Signaturgruppen, og han forventer, at det nye system sættes i gang i løbet af fjerde kvartal i 2021.

 ”Vi har gennem længere tid haft Signaturgruppen som samarbejdspartner, og vi lægger stor vægt på at have en professionel aktør, der er vant til at arbejde med sikkerhed og identifikation i forbindelse med f.eks. medarbejdercertifikater og tofaktor login. Det er vigtigt for Høje Taastrup Kommune at kunne have tillid til leverancen, og den nye aftale med TOPT nøgleviser er også udtryk for en stor tillidserklæring,” siger René Hasly.

Mellem 2500 og 3500 medarbejdere kommer til at arbejde med det nye udstyr.

 

Hvis du vil vide mere om nøgleviseren, så kontakt:

Cong Vinh Nguyen: mobil +45 2053 6938, email: vinh@signaturgruppen.dk